De TVB New Artist is een nieuw initiatief dat Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties in het leven heeft geroepen.

Doel is om een talentvolle artiest, die nog geen stappen in de theaters en media heeft gezet, middels een eigen solovoorstelling op weg te helpen om een carriëre te starten.

De reden voor dit intiatief is dat TVB bij zowel de artiest als de theaters bekend staat om hun gedegen en inhoudelijke begeleiding en er op deze wijze een nieuw traject wordt geboden.

De eerste TVB New Artist wordt in het theaterseizoen 2017/2018 gelanceerd. Daarin is de keuze gevallen op kleinkunstenaar/cabaretier Benjamin van der Velden. Ruim veertig theaters ondersteunen dit initiatief waardoor Benjamin een unieke kans krijgt zich te presenteren.

“Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas.

Reden genoeg om Benjamin van der Velden – een uitzonderlijk talent – de eerste tournee als ‘TVB New Artist’ door het land te gunnen. Vijftig theaters onderschrijven zijn talent en maken deze tournee met zijn programma ‘Ik Ben.’ mogelijk.